De kampeer checklist: wat moet je meenemen?

Ga jij volgende zomer kamperen? Kamperen is hartstikke leuk, zowel voor jong als oud. Je bent de hele dag buiten en kunt genieten van de mooie natuur. Maar in een tentje slapen is toch wel heel anders dan in een hotel overnachten. Je moet met veel verschillende dingen rekening houden en je moet ook een hele hoop spullen meenemen. Maar wat allemaal precies? Om het je wat makkelijker te maken, hebben wij een kleine checklist voor je gemaakt.

Het begint bij de tent

Je kampeeravontuur begint natuurlijk bij de tent. Als je een week of langer gaat kamperen, heb je een stevige tent nodig. Als je een tent wilt gaan kopen, moet je rekening houden met een aantal dingen. Waar ga je de tent voor gebruiken? Als je alleen van plan bent om te slapen in de tent, dan kun je een kleine tent aanschaffen. Maar als je ook overdag gebruik wilt maken van de tent als het regent om spelletjes met het hele gezin te spelen, dan kun je beter kiezen voor een wat grotere tent.

Gasfornuis

Als je gaat kamperen, heb je natuurlijk geen keuken waar je in kunt koken. Je kunt natuurlijk een stadje opzoeken en hier lekker uit eten gaan, maar je wilt natuurlijk ook gewoon zelf kunnen koken. Neem daarom een kooktoestel mee. De meeste gasfornuisjes sluit je aan op een gasfles, lees altijd goed de veiligheidsvoorschriften voordat je zomaar begint. Ook is het handig om een pannenset voor op reis mee te nemen. Je hoeft natuurlijk niet een grote wokpan in de koffer te stoppen, maar een pannenkoekenpan van een klein formaat is ideaal.

Verlichting

Als je gaat kamperen, ben je vooral buiten. Je hebt dan ook geen licht in de tent nodig, maar ’s avonds is het toch wel handig dat je verlichting hebt. Niets is namelijk vervelender dan je spullen niet kunnen vinden. Zorg dat je altijd een paar zaklampen bij je hebt als je gaat kamperen. Maar er zijn ook verschillende kampeerlampen te verkrijgen die je binnen in de tent kunt hangen. Wil je ‘s avonds ook nog buiten de tent kunnen zitten? Neem dan een gezellig lichtsnoer mee. Dit is erg praktisch en ziet er ook nog eens erg leuk uit.

Wil jij graag een kruisboog kopen?

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *