Zo hang jij de hangmat goed op

Als je aan een hangmat denkt, dan denk je gelijk aan relaxen. Een hangmat is perfect om in uit te rusten en dit kan heel goed buiten, maar ook binnen. Heb je een hangmat aangeschaft? Dat was waarschijnlijk niet zo moeilijk, maar een hangmat goed ophangen kan nog wel eens voeten in de aarde hebben. Je moet namelijk rekening houden met de lengte, breedte en de hoogte. Wij vertellen je hoe jij de hangmat op de juiste manier bevestigd.

Afstand berekenen

Voordat je de hangmat zomaar ergens ophangt, is het belangrijk om de juiste afstand te berekenen. Je moet namelijk twee ophangpunten in een ruimte hebben en het is het beste als de ruimte tussen deze punten zo groot mogelijk is. Is de afstand tussen bijvoorbeeld twee muren langer dan de hangmat zelf? Dit is geen probleem, je kunt dit makkelijk oplossen door het gebruik van hangmat accessoires. Denk hierbij aan touw, kettingen of haken.

 

Is de afstand tussen de twee punten korter dan de hangmat zelf? Dit is echter iets moeilijker op te lossen. Je kunt bijvoorbeeld een knoop leggen in de touwen van de hangmat en de totale lengte iets korter maken. Wel zal de hangmat dan iets minder breed worden.

 

De hoogte

Als je de juiste afstand hebt berekend, ben je er nog niet helemaal. Ook de hoogte van de ophangpunten en de hoogte van de hangmat boven de grond moet nog bepaald worden. De ophangpunten hang je ongeveer op een hoogte van 180cm op. Probeer de beide punten even hoog op te hangen, dit ligt het comfortabelst. Houd er wel rekening mee dat de hangmat uit kan rekken na het eerste gebruik. De hangmat kan soms wel 40cm langer worden.

 

Waar ophangen?

Waar je de hangmat wilt gaan ophangen heeft ook invloed op het bepalen van de juiste afstand en hoogte. Je kunt de hangmat buiten, maar ook heel goed binnen ophangen.

 

 

  • Muur

 

Het is ideaal om de hangmat op te hangen tussen twee muren. Een muur is meestal stevig en kan het gewicht prima houden. Zorg ervoor dat je goede haken gebruikt bij het ophangen van de hangmat.

 

  • Boom

 

Als je de hangmat buiten wilt ophangen, hang je deze meestal tussen twee bomen. Zorg ervoor dat de boom dik en stevig genoeg is. Je kunt het beste touw gebruiken om de hangmat op de juiste manier op te hangen.

 

  • Balkon

 

Als je geen tuin hebt, kun je de hangmat ook prima op het balkon ophangen. Als je een klein balkon hebt, kun je ervoor kiezen om de hangmat aan het plafond te hangen. Ook is het mogelijk om een schommel te creëren.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *