3 reden waarom je moet gaan wonen in Spanje

Het is een droom van velen; wonen in Spanje. Genieten van de Spaanse zon met een wijntje in de hand terwijl het in Nederland weer eens regent. Maar helaas blijft dit vaak maar een droom. Om het werkelijkheid te maken, is toch vaak nog een hele stap. Droom je van een tweede huis aan de Spaanse Costa? Een mooi appartementje aan de zee of een villa in het binnenland? Er zijn wel 100 redenen waarom wonen in Spanje een goed idee is, maar wij geven er drie.

Zon, zon en nog eens zon
Dit is misschien wel de reden die we het meest voorbij horen komen; het klimaat in Spanje. Zeg nou eerlijk, in Nederland is het weer niet altijd top. Wie Spanje zegt, zegt zon en daarom pakken veel Nederlanders hun spullen en vertrekken naar het mooie land. Spanje heeft zo’n 320 dagen zon per jaar. Dit zijn er al heel wat meer dan we hier in Nederland hebben. En als je bijvoorbeeld gaat wonen in de Costa de la Luz dan kun je veel van deze ‘zon’dagen doorbrengen op het strand.

De mooie cultuur
De cultuur in Spanje is heel anders dan in Nederland. In Nederland zijn we allemaal druk bezig en kunnen we nog wel eens gestrest zijn, maar in Spanje draait het allemaal om rustig aan doen. Het is altijd ‘mañana, mañana’. Spanjaarden zijn bijna nooit op tijd en dit kan voor ons Nederlanders soms erg lastig zijn. Ook iets waar je aan moet wennen, is de siësta. `s Middags na de lunch doen veel Spanjaarden een dutje. Het is voor hun heel normaal om een rustmomentje te nemen. Als je in Spanje gaat wonen, zul je vast en zeker moeten wennen aan de Spaanse cultuur. Maar na een tijdje zul je niks anders meer willen.

De mensen
Ook de mensen zijn heel anders in Spanje. De Spanjaarden zijn over het algemeen ontzettend vriendelijk en erg behulpzaam. We moeten wel eerlijk zeggen dat dit afhangt van de locatie waar je woont. Niet iedereen is zo aardig. Maar over het algemeen wil iedereen je helpen en zullen de locals niet kunnen wachten om je te leren kennen. Ook als je de Spaanse taal niet helemaal kent, zullen de Spanjaarden je graag willen helpen.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *