kamperen met de moto

Kamperen met de motor, wat heb ik nodig?

Wil je volledige vrijheid ervaren en met de motor op vakantie? Dat kan! Vrijwel iedere motor is geschikt om mee te gaan reizen. Je dient alleen wel goed na te denken over hoe je alles wat je mee wilt nemen ook daadwerkelijk mee kunt krijgen. Gelukkig zijn hiervoor veel opties te vinden zoals een bagagenet voor je motor. Deze netten zijn erg makkelijk aan de motor te bevestigen en zorgen ervoor dat je meer spullen mee kunt nemen. Bedenk eerst hoeveel nachten je wegblijft en of je zelf de spullen regelt voor de overnachting, of dat je naar een tent gaat rijden. Wanneer je zelf je overnachting gaat regelen, dien je een tent mee te nemen en een slaapzak. Tegenwoordig zijn er veel compacte tenten te koop die ook niet zo veel wegen. Ideaal voor op de motor. 

Extra benodigdheden voor op reis

Naast een tent en een slaapzak heb je natuurlijk nog meer spullen nodig. Denk aan schone kleren, toiletspullen, misschien een goed boek, een kussen om op te slapen en kookgerei. Voor extra comfort kun je ook stoeltjes meenemen. Kijk wat jij belangrijk vindt om mee te nemen en waar je absoluut niet zonder kan. Ook kun je kijken naar de inhoud van je tassen of motorkoffer. Voor diverse motoren zijn er passende motorkoffers te koop. Hier kun je redelijk wat items in kwijt zodat jij goed uitgerust op vakantie kunt gaan. Je kunt er vervolgens voor kiezen om nog een extra rugzak om te doen voor de overige spullen. Zo kun je alles wat je nodig hebt eenvoudig meenemen op de motor.

Extra tips voor het motorkamperen

Wanneer je met de motor op reis gaat is het goed om het klimaat te bekijken van het land waar je naartoe gaat. Hier kun je vervolgens jouw motorpak op aanpassen. Ga je naar de zon of ga je genieten van de natuur in koudere landen? Houd hier rekening mee bij het inpakken van je koffers en je slaapzak. Kies voor een goede stevige tent die ook tegen een stootje kan. Ook is het belangrijk om te kijken op welke camping of in welke gebieden je de motor mag neerzetten en waar je wel en niet mag kamperen.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *