Romantisch weekendje weg in Gent

Heb je iets te vieren? Of misschien heb je juist wel iets goed te maken? Ga dan eens een romantisch weekendje weg in Gent. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om romantisch te overnachten in Gent. Gent is namelijk een stad vol historie en de prachtige oude gebouwen geven je gelijk al een romantisch gevoel. Ben je niet heel romantisch aangelegd? Dan geven we je een aantal tips die je kunnen helpen bij het creëren van een liefdevolle sfeer in Gent.

Tocht over het water

Gent is ideaal voor een romantische wandeling langs de mooie grachten en grote pleinen. Het heeft een prachtig historisch centrum met veel musea en kunst. Je kunt het centrum prima te voet ontdekken, maar als je het echt romantisch wilt maken, plan je een romantisch tochtje per boot over de grachten. Dit maakt het romantisch weekendje nog romantischer. Met de boot vaar je langs de oude huizen in Gent en leer je tegelijkertijd meer over de geschiedenis van de stad. Dit natuurlijk in het genot van een lekker wijntje.

 

Romantisch hotel

Gent is een prachtige stad. De stad zit vol historie en de oude gebouwen geven direct een sfeervolle uitstraling. Er zijn ontzettend veel hotels in het centrum van Gent, maar een romantisch hotel in Gent vinden kan alsnog wel een uitdaging zijn. Je wilt natuurlijk wel het perfecte hotel uitkiezen als je iets goed te maken hebt. Je kunt kiezen voor een luxe-hotel, maar ook een bed and breakfast kan erg romantisch zijn. Voor elk budget is er wel een geschikt hotel te vinden. Vanuit het hotel kun je direct de stad in en de omgeving verkennen. Of je blijft gewoon de hele dag op de romantische hotelkamer, genieten van de verschillende faciliteiten.

 

Lekker uit eten

Als je een weekendje weg gaat, moet je ook uit eten. Dit hoort er gewoon bij. Romantisch uit eten kan op verschillende plekken in Gent. Er is namelijk een groot aanbod van goede restaurants. Daarnaast is Gent een echte studentenstad met veel leuke café’s en kroegjes waar je gezellig kunt drinken. Alleen vanwege het eten is Gent al de place to be. Altijd al een echt Gents biertje willen drinken? Dan moet je naar de Gentse Gruut Brouwerij. Hier worden lokale biertjes gebrouwen en je kunt een kleine proeverij doen met verschillende speciaal bieren.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *