Op vakantie met een hangmat, zo doe je dat

We zitten midden in de winter, maar stiekem denken we allemaal wel weer eens aan de zomer. Lekker op vakantie naar een warm land. De winter is dan ook de goede periode om de vakantie van komende zomer te boeken. Je kunt dan namelijk profiteren van hoge vroegboekkortingen en wie wil dat nu niet? Als je op vakantie gaat, kunnen sommige dingen gewoon niet ontbreken. Maar heb jij wel eens een hangmat meegenomen op vakantie? Wij vertellen je hoe je de hangmat op reis kunt gebruiken.

Slapen in een hangmat

De hangmat wordt vooral gebruikt om te ontspannend. Je ziet deze dan in de zomer ook in veel tuinen hangen, maar je kunt de hangmat ook gebruiken om in te slapen. Voor op reis is dit ideaal. Je hoeft namelijk geen tent op te zetten. Als je met je partner op vakantie bent, kan je dit heel wat ruzie besparen. Als je gaat slapen in een hangmat geeft dit je een geweldige buitenluchtervaring en het bespaart je ook nog eens veel gewicht in je rugzak. Een hangmat is namelijk veel lichter dan een tent en een matje. Als het regent is het niet zo ideaal om in een hangmat te slapen, maar met een paar accessoires zoals een zeil kun je zelfs dan nog in de buitenlucht slapen.

 

Verschillende soorten

Je bent eruit; je gaat een hangmat kopen. Voordat je zomaar eentje aanschaft, is het belangrijk dat je weet welke verschillende soorten hangmatten er zijn. Er zijn bijvoorbeeld hangmatten voor één persoon, maar er zijn ook varianten voor twee personen of meer. Als je gezellig naast elkaar wilt slapen op reis, is een tweepersoons hangmat ideaal. Maar als je niet elke keer tegen elkaar aan wilt rollen dan kan het handiger zijn om voor allebei een eenpersoons hangmat aan te schaffen.

 

Ook zit er een verschil in binnen- en buitenhangmatten. Als je buiten wilt slapen, heb je natuurlijk een buitenhangmat nodig. Deze zijn sterk en zijn bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Ook raden wij je aan om een breder model te kiezen, zo kun je er makkelijk een slaapzak in leggen.

 

Hangmat ophangen

Een hangmat kopen is makkelijk, maar het ophangen is toch wel iets moeilijker. Je kunt de hangmat op verschillende manieren ophangen. Als je de hangmat op reis wilt gebruiken, is het handig om een speciale bevestigingsset aan te schaffen. Deze bestaat uit een paar haken en een stuk touw. Met deze set kun je de hangmat vastmaken aan een muur of ergens omheen vastbinden. Voordat je je hangmat zomaar ergens aan bevestigd, moet je kijken of de boom of muur wel sterk genoeg is. Anders lig je straks op de grond..

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *