3 tips om een vakantie met een grote groep te overleven

Staat er een vakantie met een grote groep op de planning? Of kijk je al uit naar de zomervakantie?

Op vakantie gaan met een grote groep is hartstikke leuk, maar het kan soms ook minder gezellig zijn. Je wilt rekening houden met iedereen, maar dit gaat soms niet. Soms moet je ook aan jezelf denken. Een groepsreis moet je ervaren, maar een beetje voorbereiding kan geen kwaad toch? Daarom deze drie tips om de vakantie met een grote groep leuk te houden.

Geld onder controle

Als je met een groep op vakantie gaat, kunnen de kosten hoog oplopen. Het is dan ook belangrijk dat je goede afspraken maakt over het budget en hoe alles betaald wordt. Gaan jullie een avondje gezellig met z’n allen uit eten? Betaalt iedereen dan apart of wordt dit in één keer betaald? We raden je aan om een gezamenlijk bedrag in te leggen als je met een groep van 5 tot 10 personen op reis gaat. Ga je met een grotere groep? Dan wordt het al iets lastiger. Overleg goed met elkaar en laat het niet tot een ruzie komen.

 

Een goed communicatiemiddel

Als je met een grote groep op vakantie gaat, is communicatie heel erg belangrijk. Om het leuk en gezellig te houden, moet je ten alle tijden goed communiceren. Gaan jullie veel fietsen op vakantie? Of wordt er veel in aparte auto´s gereisd? Dan kan het een goede optie zijn om een portofoon met landelijke dekking mee te nemen op reis. Tegenwoordig heeft iedereen een smartphone, maar een portofoon kan je toch net even wat meer zekerheid bieden. Je hebt namelijk geen verbinding nodig om te communiceren met een portofoon. Met één klik op de knop krijgt iedereen jouw boodschap tegelijkertijd te horen. Hoe handig is dat!

 

Neem tijd voor jezelf

Met een groep op vakantie gaan is erg gezellig, maar het kan ook behoorlijk vermoeiend zijn. Je zit namelijk wel bijna 24/7 op elkaars lip en hierdoor kunnen er bepaalde irritaties ontstaan. Het is dan ook erg belangrijk dat je tijd voor jezelf neemt. Trek je eens een middagje terug en ga een lekker boek lezen. Je zult zien dat je je na wat tijd alleen al veel beter voelt en de irritaties aan de kant schuift. Nog een goede tip: neem oordopjes mee. Zo kun je je even afsluiten van de groep.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *