Tips voor een geslaagde vakantie in Turkije

Ga je binnenkort op vakantie naar Turkije? Of misschien ben je al aan het kijken naar een vakantie naar Turkije voor komende zomer? Turkije is een prachtig land met mooie stranden en helder water. Je kunt er van alles doen en hoeft je dus echt niet te vervelen. Er zijn alleen wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden voordat je op vakantie naar Turkije vertrekt. Deze tips besparen je een hoop tijd en stress zodat je volop kunt genieten van je vakantie.

Reisdocumenten

Als je op vakantie gaat, moet je in bezit zijn van de nodige reisdocumenten. Als je naar Turkije gaat, moet dit vanzelfsprekend ook. Er zijn zo een aantal benodigde reisdocumenten voor Turkije. Je moet je kunnen legitimeren. Dit kun je doen met een identiteitsbewijs of paspoort. Zorg er wel voor dat deze nog een geldige datum hebt. Ook heb je een visum nodig als je op vakantie gaat naar Turkije. Zonder visum kom je het land niet in. Vroeger moest je tijden in de rij staan om het vliegveld om een visum aan te vragen. Tegenwoordig kan dit gewoon online. Vul op internet je persoonsgegevens in en betaal een bepaald bedrag en vervolgens ontvang je je visum voor Turkije binnen 24 uur in je mailbox.

 

Munteenheid

In Europa betalen we bijna allemaal met de euro, maar in Turkije is dit net even anders. In Turkije wordt er namelijk betaald met de Turkse Lira. Als je op Turkse bodem bent aangekomen, kun je op veel verschillende plekken je geld wisselen in Turkse Lira’s. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon met je pinpas betalen. Dit scheelt je soms heel wat geld. Wisselkantoren kunnen namelijk nog wel eens een hoge commissie vragen voor het wisselen van geld. Wil je dit voorkomen, maar wel met contant geld kunnen betalen? Ga dan naar een Turkse bank, hier zijn de commissies een stuk lager.

 

De Turkse cultuur

De cultuur in Turkije is heel anders dan die van Nederland. In Turkije is religie erg belangrijk. Het grootste gedeelte van de bevolking hangt de islam aan. Je kunt dan ook erg veel moskeeën in Turkije vinden welke je hoogstwaarschijnlijk wel voorbij ziet komen als je er op vakantie bent. Ook familie is erg belangrijk voor de Turken. Families zijn erg hecht en komen zo vaak mogelijk samen. Er wordt vaak feest gevierd. Maar de Turken zijn ook ontzettend gastvrij en behulpzaam. Als je ergens problemen mee hebt, zullen je ze graag helpen.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *