Een auto importeren uit Duitsland, hoe doe je dat?

Op zoek naar een nieuwe auto? En lukt het je maar niet om deze in Nederland te vinden? Dan is het importeren van een auto een goede optie. In het buitenland is er over het algemeen een groter aanbod auto’s en ook kan de prijs veel voordeliger zijn in een ander land. Veel Nederlanders steken de grens over naar Duitsland en ontdekken de grote automarkt. Maar hoe doe je dat nou een auto importeren?

De juiste auto vinden

Heb je precies in gedachten welke auto je wilt hebben? Kijk dan eerst goed rond in Nederland. Het kan zo zijn dat deze auto niet wordt aangeboden of dat de prijs erg hoog is. Als dit het geval is, kijk dan altijd even bij ons buurland Duitsland. Duitsland staat bekend om het grote auto aanbod en je kunt er dan ook veel verschillende modellen vinden. Schrijf je eisen en wensen op en bepaal een budget. Vervolgens kun je specifiek op zoek gaan naar de juiste auto.

 

Geschikte autosites

Als je op zoek bent naar een nieuwe auto is vaak het eerste wat je doet op internet kijken. Google het model van de auto en vaak krijg je duizenden hits. Wil je een auto uit Duitsland importeren? Dan zijn er een aantal geschikte Duitse autosites welke je kunt raadplegen.

 

 

  • Mobile.de

 

Deze autosite is de grootste in Duitsland. Bijna alle Duitse dealers en handelaren adverteren hun auto’s op Mobile.de. Je vindt er een groot en divers aanbod van jonge Duitse occasions.

 

  • Autoscout24.de

 

Autoscout is ook een grote Duitse autosite. Je kunt er duizenden advertenties vinden van Duitse dealers, maar ook van particulieren en onafhankelijke handelaren.

 

  • PKW.de

 

Kun je de auto die je zoekt niet op de twee eerder genoemde sites vinden? Kijk dan op PKW.de. Je komt hier toch nog vaak auto’s tegen die niet op andere autosites te vinden zijn.

 

De kosten

Een auto kopen kost geld, dit wist je natuurlijk al. Maar een auto importeren kan wel eens meer gaan kosten dan als je deze in Nederland had gekocht. Je moet namelijk rekening houden met verschillende soorten kosten. Natuurlijk moet je de aankoopprijs betalen, maar hier komen ook nog transportkosten bij op. En vergeet zeker de BPM niet. Je kunt pas de weg op in Nederland als de BPM is betaald. Je kunt de BPM op verschillende manieren berekenen. Zorg dat je de voordeligste berekening neemt en vul de aangifte in.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *