Welke soorten kachels zijn geschikt voor op de camping?

Helaas dat het warme weer uit Nederland is verdwenen en dat het koude onstuimige winterweer weer zijn aantreden doet. Maar ook tijdens koude nachten en avonden kun je thuis of op de camping er warmpjes bij zitten. Dit doe je door middel van een camping kachel. Een aantal type kachels uitgelicht  om je keuze makkelijker te maken als je besluit een kachel aan te schaffen voor op de camping of thuis. 

De gaskachel

De gaskachel werkt uiteraard op gas en de fles met gas kun je in de meeste gevallen wegzetten aan de achterzijde van de gaskachel. Je maakt de gaskachel aan met een piezo ontsteking en na een aantal minuten zal de gaskachel zijn warmte door de ruimte verspreiden. Zorg er met een gaskachel voor dat de drukregelaar en de slang altijd passen en dat elk onderdeel goed aansluit. Daarnaast doe je er verstandig aan om met regelmaat de aansluiting te controleren met een gaslekspray. Een gaskachel is relatief goedkoop, maar zorgt wel voor meer vocht tijdens de verbranding.

De petroleum kachel

Dit type kachel heeft een paar minuten nodig om warm te worden en je ontsteekt het ook met een piezo ontsteking. Je ruikt het petroleum niet, alleen als je de kachel aansteekt. Je hebt hier met een brandstof te maken en vandaar dat de meeste petroleum kachels zijn uitgerust met een oververhittingsbeveiliging en een omvalbeveiliging. Dat betekent dat er goed aan de veiligheid wordt gedacht. Ga je de kachel vervoeren, dan is het verstandig om de transportdop erop te doen, zodat er niet geknoeid wordt. Een petroleum kachel is relatief duur, maar geeft wel een aangename warmte. 

De elektrische kachel

Een elektrische kachel is snel en makkelijk. Je steekt de stekker in het stopcontact en er wordt gelijk warmte afgegeven. De elektrische kachel is te verkrijgen in verschillende warmte standen. Denk aan elektrische kachels met 400, 800 of 1200 Watt. Ook een combinatie van deze warmte standen is mogelijk. Let echter wel bij het gebruik van een elektrische kachel op hoeveel ampère je precies kunt gebruiken. De elektrische kachel is in de meeste gevallen de goedkoopste optie.

 

Share this post