Camper huren: hier moet je op letten

De afgelopen jaren gebruiken steeds meer mensen een camper om te reizen. Vandaar dat de vraag naar campers enorm is gestegen. Dit is eigenlijk best wel logisch te noemen, want met een camper ervaar je de ultieme vrijheid. Echter kan een camper aanschaffen best duur zijn en daarom kiezen sommige mensen om een camper te huren. Waar precies op letten als je besluit om een camper te huren? Lees hier waar je op moet letten.

Voordelen van een camper huur

De beste oplossing als je tijdens je vakantie niet gebonden wilt zijn aan een plek is gebruik te maken van een camper. Je hebt met een camper namelijk de vrijheid en je kunt zelf bepalen waar je wilt gaan staan in de wereld. Je kunt een camper rijden met z’n tweeën, maar ook is het mogelijk om met een camper te rijden met kinderen of meerdere volwassenen. Tegenwoordig bestaat er een uitgebreid aanbod aan campers waardoor er altijd wel een geschikte camper voor jou bij zit. De prijzen van een camperverhuur zijn afhankelijk van bijvoorbeeld het type camper en wat voor seizoen het is. Het kampeerseizoen is verdeeld in drie seizoen, namelijk laagseizoen (oktober tot en met december), middenseizoen (april tot en met augustus) en hoogseizoen (juli tot en met augustus). Zeker bij een luxe camper huren bij Oortgiese Campers profiteer je van de voordelen van kamperen.

Camper te huur in diverse soorten en maten

Het is mogelijk om campers te huren in diverse soorten en maten. In het laagseizoen betaal je voor een simpel model niet meer dan 500 euro. Duurdere campermodellen kosten van zo rond de 1.000 euro per week als het laagseizoen is. Is het hoogseizoen dan liggen de prijzen vanzelfsprekend een stuk hoger dan dat. Ga niet alleen af op de prijzen van een camperhuur, maar let ook op alle extra’s die je kunt krijgen. Soms is het zo dat je bij extra meer moet betalen dus dat is goed op letten. Ben je er vroeg bij dan heb je meer keuze bij camper modellen en zul je ook minder betalen.

Voordat je gaat rijden bekijk de route

Besluit je een camper te huren dan doe je er verstandig aan om eerst te kijken welke route je precies wilt gaan doen met de camper. Dit is niet alleen belangrijk met het oog op de prijs van kilometers, maar ook de weg die je gaat afleggen. Wegen in andere landen kunnen namelijk verschillen met Nederlandse wegen. Heb je goed zicht op welke wegen je gaat rijden dan kun je daar een geschikt camper model voor kiezen.

Share this post