Ontspannen groep 8 werkweek in de Belgische Ardennen

Dit jaar wilden wij leerkrachten eens wat anders doen wat betreft de bestemming van de werkweek. Al decennia lang gaan we ieder jaar weer naar Ameland. Maar dit keer wilden we eens de grens over. Zuidwaarts liefst. Bevriende leerkrachten van een andere school gaan al een tijdje naar De Ardennen en bevelen dit openlijk aan. De verhalen die zij mij vertelden spraken me wel aan dus ik ging op onderzoek uit.

De ideale zijn op eerste gezicht inderdaad een ideale werkweek bestemming. Niet te ver van huis. Wel echt een vakantiegevoel omdat je toch in een ander land bent waar ze in principe een andere taal spreken. Mooie natuur, die we niet echt hebben in Nederland. Fantastische gastronomie. En vele recreatie mogelijkheden.

Met name de survival sprak me erg aan. Ideaal om samen met de klas enigszins af te zien in de natuur. Ook een beetje omwille van ‘teambuilding’ zoals ze dat zo noemen. Wanneer je samen afziet bouw je toch een beetje een band op. Het is handig dat de camping in kwestie eigenlijk alles organiseert en voor rekening neemt. Dan heb je als leerkracht vrijwel geen omkijken meer.

Ardennenkamp 2019

Enfin, ik ging dus ik op zoek naar een camping die zich met name specialiseert in out door activiteiten, want zou fijn zijn om dit bij de camping zelf af te nemen, in plaats daarvan een apart bedrijf voor moeten in te zetten. Bevriende leerkracht deelde het volgende adres met mij:

Naam: Outdoor Camping Barvaux in de Ardennen

Adres: Adres: 50, Haute Commène, 6940 Durbuy, België

Telefoon: +31 6 18115662

Website: https://campingardennen.nl/

Accommodaties zien er goed uit. Mooie, moderne blokhutten voor drie leerlingen per hut. Een goed café. Onberispelijk sanitair. En goede mogelijkheden tot gezellig kampvuur. Wat wil een mens nog meer. De outdoor activiteiten waren uitermate enerverend en werden op professionele wijze verzorgd.

Meer informatie: https://campingardennen.nl/arrangementen/ardennenkamp/

Zeker een aanrader! Volgend jaar gaan we met een nieuwe klas sowieso weer.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *