Waarom een walkietalkie mee op vakantie?

Ga je binnenkort op vakantie? Kamperen in een mooie tent? Of misschien ga je wel op fietsvakantie? Heb je wel eens nagedacht over het meenemen van een walkietalkie op vakantie? Dit kan namelijk erg handig zijn als je met de familie of een grote groep mensen erop uit trekt. Het gebruik van een walkietalkie is gemakkelijker dan een smartphone. Voor de wat oudere mensen onder ons is een walkietalkie dan ook ideaal.

Waarom?

Ga je met een grote groep fietsen in de vakantie? Of staat er een lange wandeltocht op de planning? Om in contact te blijven met de hele groep kun je walkietalkies meenemen. Ook wanneer je onderweg bent in verschillende auto’s kan de portofoon erg handig zijn. Met een druk op de knop kun je dan afspreken om bijvoorbeeld even te stoppen bij een tankstation of een bepaalde afslag te nemen. Je hoeft niet eerst iemand te bellen, maar je hebt gelijk contact met de hele groep. Je hoeft nooit te wachten tot je verbinding hebt en het is ook nog eens helemaal gratis.

 

Verschil walkietalkie en portofoon

Als je op internet op zoek gaat naar een geschikt communicatiemiddel voor tijdens de vakantie kom je al snel uit op walkietalkies, maar ook op portofoons. Wat is het verschil nou tussen deze middelen? Er bestaat eigenlijk geen groot verschil tussen een walkietalkie en een portofoon. Een walkietalkie wordt echter al snel gezien als speelgoed voor kinderen, terwijl een portofoon wordt gezien als een serieus communicatiemiddel. Walkietalkies hebben vaak ook een minder groot bereik en je hoeft geen vergunning aan te vragen als je deze apparaten wilt gebruiken. Portofoons worden dan ook vaak in de horeca of bouw gebruikt. Walkietalkies worden meer gezien voor vrijetijdsbesteding.

 

Welke walkietalkie?

Als je hebt besloten om een walkietalkie of portofoon aan te schaffen, kan de zoektocht beginnen. Er zijn namelijk erg veel merken die deze communicatiemiddelen verkopen. Elk merk heeft zo weer zijn eigen kwaliteiten. Een Kenwood portofoon is nu erg populair. Kenwood is namelijk een van de bekendste portofoon merken van dit moment. Het merk produceert veel verschillende soorten walkietalkies tegen een goed prijsje. Er worden zowel professionele portofoons aangeboden als walkietalkies voor op vakantie.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *