4 voordelen om te gaan kamperen

Kent u dat gevoel nog; de caravan die achter uw auto aanreed en uw kampeerspullen in de achterbak? Waarschijnlijk bent u niet de enige die deze herinneringen koestert. Voorheen was het vrij normaal dat Nederlanders massaal gingen kamperen op binnen- en buitenlandse campings. Tegenwoordig wordt dat allemaal een stuk minder, omdat er steeds vaker complete vliegreizen worden aangeboden die erg lucratief zijn. Daarom hebben veel mensen de caravans en kampeerartikelen ingeruild voor het vliegtuig om op vakantie te gaan. Toch zijn er nog altijd een aantal voordelen van kamperen. In dit artikel worden er 4 uitgelicht.

1. Eigen spullen

Veel mensen vinden het veel fijner om gebruik te maken van hun eigen spullen. Een eigen bed waar verder niemand in heeft geslapen of eigen kookspullen die gegarandeerd schoon zijn en het prima doen. Op die manier hoeft u zich geen zorgen te maken of het allemaal deugd.

2. Gezelligheid

Kamperen staat ook garant voor gezellige tijd. In een hotel kunt u niet zomaar even bij de buren naar binnen gaan om snel een praatje te maken. Op een camping is dit een stuk normaler en wordt het ook gewaardeerd. U leert ook sneller nieuwe mensen kennen, waarmee u dan spelletjes kunt doen of even een borreltje mee kunt drinken

3. Geld besparen

Geld speelt natuurlijk ook een grote rol bij het kamperen. Het is relatief een stuk goedkoper, dan wanneer u een met het vliegtuig gaat. Voor het kamperen heeft u ook een hoop kostenposten zoals de caravanplaats, de tol van de wegen en de benzine, maar dat kan niet opboksen tegen de hotels en vliegtickets. Dus als u geld wilt besparen kunt u beter gaan kamperen.

4. Gaan en staan waar u wilt

Wanneer u gaat kamperen, doet u dat meestal met de eigen auto. U koppelt u caravan erachter en u kunt op pad gaan. Het voordeel hiervan is dat zelf kunt gaan en staan waar u wilt. Even snel een ander plaatsje bezoeken of grote boodschappen doet u sneller indien u in het bezit bent van de eigen auto.

Je uitrusting en andere kampeerartikelen kun je kopen bij een van de diverse kampeerwinkels in Nederland. De meeste hebben ook een webshop.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *